2 de juny 2012

Pleno de mayo


En primer lugar cabe recalcar que, debido a las diferentes fotos denuncia que aparecieron en el FaceBook de Unió Mollera sobre la saturación de contenedores y el incivismo de algunos ciudadanos, se le comunicó (a través de Nadal Moragues, regidor de UMP, que le enseñó algunas de las fotos publicadas en el Facebook) a la regidora de Medi Ambient, María Buades, sobre un contenedor roto que no había sido vaciado en semanas. La respuesta fue inmediata y dicho contenedor fue vaciado.

También se abrió un debate sobre el tema del incivismo de algunos ciudadanos. En su comparecencia en la radio municipal, Nadal denunció su constatación de este hecho; por un lado lo que sucedía con los contenedores de reciclaje, donde hay gente que ni tan solo se toma la molestia de introducir los desechos y los depositan fuera, junto al contenedor. El mismo regidor narró cómo tuvo que introducir cerca de una docena de bidones de agua abandonados junto a un contenedor vacío. Así mismo quiso constatar que, a parte de este incivismo público, falta mucha educación, como constató en una parada de autobús en Pollença, donde un grupo de extranjeros esperaba para introducirse en el bus, muy ordenadamente en fila. Pero cuando el vehículo llegó, un grupo de estudiantes se precipitó para entrar, desplazando al grupo de turistas que se quedaron sin poder acceder, teniendo que esperar al siguiente autobús.

Por otra parte, queremos referirnos a lo acontecido en el último pleno.

Para empezar, se presentó una propuesta en la que se intentaba cambiar una partida sobrante de 5.000€ de una actuación efectuada en Gotmar. UMP decidió supeditar su voto afirmativo a que dicho sobrante se reinvirtiera en alguna de las muchas deficiencias de la urbanización, sugiriendo el reparo de socavones en un tramo de la calle Orellana con iluminación onsuficiente. Finalmente se aceptó la propuesta transmitida por Nadal.

Otra de las propuestas que se introdujo fue en los descuentos que se proponen ofrecer para adquirir entradas al Festival de Pollença. El comité de UMP detectó que se ofrecía un descuento del 25% a los alumnos de la Escola de Música y propuso descomponer esta cantidad entre un 20% para los alumnos de la escuela y un 5% para los jubilados que se añadiría al 10% que ya disponen por residir en el municipio. Todos los partidos de la oposición votaron en contra, por lo que Nadal emitió un voto de abstención.

En cuanto al punto de proponer una ruta alternativa a Cala Bóquer, se votó a favor con el argumento de evitar molestias a las casas de Bóquer por algunas conductas incívicas que se producen en los alrededores.

Se presentó una moción por parte de algunos partidos de la oposición para que se abran las instalaciones deportivas de algunos centros educativos para que puedan ser usados por la gente joven. Desde la perspectiva de UMP la propuesta es lógica e interesante, pero supeditó su voto a que se produjera una apertura gradual de dichas instalaciones y se puso énfasis a que se necesita un sistema de vigilancia para evitar cualquier tipo de acto vandálico.

En ruegos y preguntas UMP presento las siguientes preguntas:

1.- Dado que UMP votó a favor de la aplicación de la regulación de la ORA, se pidió al equipo de gobierno en qué punto se encontraba el desarrollo de la ordenanza. La respuesta fue que se ha invitado a una empresa para realizar una propuesta de explotación.

2.- Nadal lleva insistiendo en que se actualice la regulación en la numeración de casas, y se le informó que ya hay lugares donde se han empezado a instalar la nueva numeración, y que se avisará a los afectados para que recojan su placa con la numeración. En este punto Nadal preguntó por qué la regidora delegada d'Eu Moll se anticipó e instaló su placa hace ya más de un mes y no esperó, como todos los demás ciudadanos, a que fuera avisada. La delegada le dio vueltas al asunto para, al final, no aclarar absolutamente nada.

3.- Se preguntó en qué situación legal se encontraban los que hacen castillos de arena en las playas del paseo. La respuesta fue que desarrollan su actividad en la zona de demarcación de costas y que el Ayuntamiento ha pedido información a la consellería y está a la espera de respuesta para proponer un cobro de tasas a los mismos.

4.- En un encuentro con el Batle, en el Club Náutico, éste hizo un comentario sobre la posibilidad de disponer de una partida para semipeatonalizar la primera línea d'Eu Moll. En el pleno Nadal le preguntó porqué se informaba de dicha posibilidad (aunque fuera informalmente) a interesados antes que a los componentes del pleno del Ayuntamiento. El Batle respondió sin tan siquiera leer la pregunta y reprendió a Nadal porque no le gustaron las formas, dando posteriormente una versión completamente diferente a lo que había comentado en el Club Náutico, arguyendo que se trataba de “una posibilidad de proyecto”.

 Por último, ya fuera del pleno, Nadal propuso para las distinciones que se otorgan durante las Festes de la Patrona a la “Cofradia de Pescadors d'Eu Moll” por sus 100 años de existencia y a la Base militar por sus 75 años en el Moll.

Por último, y como punto más polémico, la moción presentada por UMP condenando la violencia durante la visita del President del Govern.

Durante esta legislatura UMP quiere dejar claro que no tiene una inclinación política definida debido a que los integrantes y simpatizantes del partido abarcan todo el arco ideológico presente en las instituciones. Por esto mismo se vota abstención en la mayoría de mociones de carácter supramunicipal que expresen una tendencia clara de ideología.

Sin embargo, por cuestiones de ética y educación, se quiso condenar los actos violentos sucedidos durante la visita del President del Govern a Pollença, no cuestionando en ningún momento la génesis de la manifestación en sí, pero, por elegancia democrática, el comité pensó que los actos habían sobrepasado el límite de lo “democráticamente correcto”.

Por lo tanto se presentó la siguiente moción:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadal Moragues Llompart amb DNI ____________, portaveu del grup municipal Unió Mollera Pollencina a l’Ajuntament de Pollença presenta la següent moció:

COMDEMNA SOBRE ELS ACTES VIOLENTS ESDEVINGUTS DURANT LA VISITA DEL PRESIDENT DEL GOVERN BALEAR A POLLENÇA

Exposició de motius:

El passat 21 de maig el President del Govern de les Illes Balears, D. José Ramón Bauzà, va visitar la seu del Partit Popular a Pollença. A la seva arribada es va trobar amb una manifestació, en certa manera lògica, contra les reformes en els diversos àmbits que s’estan realitzant. Tals protestes són totalment acceptables com a eina democràtica per mostrar inconformisme amb les polítiques legislades des dels estaments del Govern, fins i tot es poden interpretar com a signes de salut democràtica.

I així es va proposar des de diversos estaments i grups aquesta manifestació, amb la intenció de mostrar el desacord amb les polítiques d’ajustament del Govern.

Però, des del moment en que un grup reduït de persones fan us de la violència o atacs personals es produeix una deslegitimació parcial d’aquest dret constitucional de la manifestació. Insults, llançament d’objectes, retenció de vehicles, etc. no són contemplats dins aquest dret, i manco quan, com reflecteixen alguns diaris, algunes persones varen ser ferides: un fotògraf del diari Última Hora fou ferit a una cama per una bolla de metall, a un càmera de IB3 li esclataren un ou a sobre i a una redactora d’un diari li varen estirar dels cabells.

Apel·lant al concepte que es té de Pollença com a poble temperat, niu de creativitat, defensor de la cultura per una banda i atenent a la trajectòria de consens històric i col·laboratiu de la present legislatura entre els grups que constitueixen el ple.

Per tot l’exposat, es proposa:

Emetre un comunicat conjunt del ple de l’Ajuntament de Pollença per condemnar els actes violents succeïts durant la visita del President del Govern i en defensa del dret a manifestar-se pacíficament.

A Pollença el 31 de maig de 2012
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Como podíamos esperar, la oposición votó en contra de la urgencia de la moción. No vamos a entrar en sus argumentos para tal voto.

Sin embargo nos sorprendió en principio el voto negativo de la Lliga Regionalista, con argumentos muy pobres, falta de definición sobre el tema.

Pero si hubo algo que nos sobrepasó fue la abstención del Partido Popular, tratándose de condenar unos actos contra el President del Govern, de su propio partido. ¿Qué pasaría si transcendiese a la prensa que el PP de Pollença no apoya una moción condenando la violencia en las manifestaciones contra José Ramón Bauzá?




21 comentaris:

  1. Mollerp3.6.12

    Moltes gracies x fer arribar a tots els molleros aquesta crònica de lo que passa al plenari

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'ha demostrat l'aïllament en que se troba UMP, no tenim amics ni per las dreta ni per l'esquerra.

      Elimina
  2. fartdepollença4.6.12

    Per allà diven que sou impepinablement de dretes. Però bé, vinguent d'un gurú profeta com aquest que ho diu, no té cap credibilitat. Seguiu Molleros, que si s'emprenyen a Pollença és que anau bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja ho hem llegit. Aquest personatge és un "ansias". Lo que pugui dir no ens preocupa ni una mica.

      Elimina
  3. Podeu estar d'acord o no però Miguel dona la seva opinió amb el seu nom i llinatges. El que comença amb poca credibilitat és el comença opinant des de l'anonimat i no argumenta.
    Respecte a l' explicació a no signar la nostra moció d'obertura dels col·legis i institut centrada en eu moll. Sense entrar en més polèmiques només us deman llegir l'explicació d'UMP i el que es va aprovar, cada un pot treure les seves pròpies conclusions:

    Diuen a UMP; "pero supeditó su voto a que se produjera una apertura gradual de dichas instalaciones..."
    La moció diu; ... procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura d’aquets espais

    Diuen UMP;"y se puso énfasis a que se necesita un sistema de vigilancia para evitar cualquier tipo de acto vandálico."

    La moció diu entre altres coses, "sol·licitar a la policia local informes amb la finalitat de planificar el bon ús d’aquestes instal·lacions".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Pepe, agraït de que escriguis al nostro blog. Aquí el tema és que no varem signar la moció, no? Però sí que se va votar a favor, fins i tot a l'explicació obvies que se diu "Desde la perspectiva de UMP la propuesta es lógica e interesante...". No creim que afegir els termes "supeditar" o "poner énfasis" sigui en cap moment posar en dubte cap punt de la moció.
      El tema d'obrir els espais públics esportius per l'ús cívic és un tema que varem tractar amb el regidor d'esports al mes de març, en una reunió que se va promoure des d'UMP perquè les entitats esportives poguessin exposar les seves inquietuds als responsables municipals. A rel dels reports que se varen fer sobre alguns actes de "incivisme" repetits a les instal·lacions del camp municipal de futbol, és per això que se va voler "posar èmfasi" a la qüestió de la vigilància, tot i que la moció reflectís aquest punt una mica superficialment, des d'el punt de vista del comité.
      Dit això, lo que és una obvietat és que UMP fa quasi 3 mesos ja va abordar aquest tema però, en lloc de fer una moció, es va preocupar de reunir a les entitats esportives i als responsables poítics per cercar solucions directes. Tot lo que s'hagui fet o no és responsabilitat d'un regidor i d'una àrea d'esports.
      Però si hi ha un argument pel que no ens hem sentit força il·lusionats per aquesta moció és que aquest fet podria tenir un efecte "placebo" i despistar les necessitats reals d'instal·lacions esportives dignes que ha de menester Eu Moll. Quants d'anys no fa que ens varen prometre el famós pavelló i no fan més que donar-mos peixet? Ah, sí, es clar, ara no són moments de "grans inversions". Depèn de perquè.
      PD: si t'interessa el que es va discutir a les reunions de UMP amb les entitats esportives t'ho podem enviar, varem fer acta.

      Elimina
    2. Pepe4.6.12

      Gràcies per la resposta raonada, per cert que al nostre cas també ens hem reunit en diverses ocasions amb el regidor i tècnic d'esport per parlar d'aquest i altres temes que esperam vagin sortint. Respecte a les actes estaria bé publicar-les a aquest mateix blog.
      Amb aquesta moció no es renuncia a res, però cal ser conscients de quina és la situació actual i en aquest moment el que cal és aprofitar, el que tenim

      Elimina
  4. Anònim4.6.12

    "Seguiu Molleros, que si s'emprenyen a Pollença és que anau bé". Si aquesta és la filosofia d'UMP, "emprenyar a Pollença", estam ben arreglats. Vols dir que en Miquel Sànchez es "Pollença"? Bastant lamentable que signant en nom d'UMP qualifiqueu a un regidor de "personatge ansias". Això és la "ética y educación" que pregonau?

    ResponElimina
    Respostes
    1. ansiar
      v t ansiar [anˈsjaɾ] desear algo con mucha fuerza e intensidad.

      Tampoc és per tant, no en cerquis on no n'hi ha.

      Elimina
  5. Anònim4.6.12

    Tots aquests temes tenen una solucio ben facil, que eu moll sigui un municipi i pollensa un altre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. fartdepollença4.6.12

      Uiiiii!!! Quin mal que has fet aquí... !!

      Elimina
  6. Anònim5.6.12

    Vist que els d Alternativa, el seu mal de cap es tornar a posar una font a plasa, perque no feis una moció o el que sigui voltros per tornar a posar les fonts que habia a nu paseig du moll? (devora Valls i Sis Pins)????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, és molt bona aquesta, no hi havíem pensat. La veritat és que esteim sorpresos per moltes de les mocions que se presenten als plens de l'Ajuntament, fins a tal punt que quan lo que se demana és de caràcter supramunicipal optam per l'abstenció. Amb el tema de la font no ens hem pronunciat perquè no és la nostra lluita. Ara, la setmana passada en Nadal va estar perseguint a la regidora de medi ambient fins que va aconseguir que retirés un contenidor ple que esteia romput i feia setmanes que no el tocaven. Tenim problemes al Moll i no aturam de sentir que diven "que Eu Moll està millor que mai", principalment qualcú de l'equip de govern. Al nostre Facebook esteim denunciant, amb les fotos que ens envia la gent, moltes de les mancances i desperfectes que qualsevol que faci una volta pot veure.
      Lo de la font famosa se fa difícil d'entendre. Sembla més una qüestió personal que una necessitat, però hi ha gent que li dona molt de valor als símbols. Al Moll no esteim per símbols, tenim problemes reals, pagam molts d'impostos i rebem una misèria, per això no varem votar els darrers presupostos (http://eumoll.blogspot.com.es/2012/02/perque-ump-va-votar-en-contra-dels.html).
      Per cert, seria molt interessant si ens poguessis informar sobre aquestes fonts que anomenes (jo tenc 47 anys, nascut al Moll i no m'enrecord). Ens riuríem una estona.
      Gràcies pel teu comentari.

      Elimina
    2. Anònim5.6.12

      Si que as de sebre a quines hem referesc, unes negres, que sortien dos grifos dorats. Una just davant ca la ex Batlesa francisca Ramón i l altre just davant on antes estaba u wimpy! aquestes dues fonts han de ser el nostre emblema, no interesa que eu moll estigui net, el que vull es rentarme les mans a n aquella font després de fer un gelat al gelats valls!

      Elimina
    3. Pepe5.6.12

      Tenim molt de mal de caps, és la nostra feina com partit de l'oposició. Ens preocupen des de les fonts a l'ordenació urbanística de tot el municipi. I per riure millor, una petita mostra les quatre darreres mocions presentades per Alternativa.

      Maig; MOCIÓ PER L’OBERTURA PROGRESSIVA DELS ESPAIS ESPORTIUS DE LES ESCOLES I IES PORT DE POLLENÇA I LA SEVA ADAPTACIÓ PER APROFITAR-LES COM ESPAIS PÚBLICS FORA DE L’HORARI LECTIU.

      Abril; moció relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf).

      Març; moció per la creació d'una comissió municipal d'avaluació i seguiment de la Crisi Econòmica.

      Febrer; moció per mantenir la protecció de la zona humida de l'Ullal.

      La font de la plaça és una petita part del nostre patrimoni comú. Al segle XIX els ciutadans van tenir que fer un esforç important per portar l'aigua al poble... Però evidentment hi ha temes més importants com la moció que vam presentar a octubre demanant la protecció d'edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l'elaboració del catàleg municipal de Patrimoni.

      Elimina
    4. Que quedi clar: El nostro problema ni se diu Alternativa, ni se diu font. Hi ha altres tipus de problemes que ens afecten més. Ho dic per la ràfaga que ens han amollat a Urxella.
      Si un “fer unes rialles” s'ha interpretat com un desafiament, s'ha interpretat malament.
      No s'ha posat en dubte la capacitat productiva d'Alternativa en cap moment, ni a nivell municipal ni a nivell supramunicipal. Ja ens agradaria a UMP tenir una possibilitat productiva similar. Però ni tenim mitjans ni capacitat.
      I sí, n'hem presentada només una. I no ha agradat gens, no? Ni a uns, ni als altres. Els uns era lo més probable i els altres...també. El resultat esperat.
      Ara ja sabem a on esteim. La nostra guerra és aquí, a n'Eu Moll.
      Altres qüestions ens poden pareixer banals. Igual que a gran part de molleros (sí, molleros balears, peninsulars, britànics, alemanys, romanesos, iberoamericans, ...) que pot ser no entenen el significat cultural d'una font però que si veuen un procés de degradació estrucrural (i pot ser també social) al seu hàbitat. Això pot provocar cert tipus de comentaris d'índignació a foros o xerxes socials.
      UMP ha donat el seu vot a moltes de les mocions presentades per l'oposició, igual que a les propostes de l'equip de govern. En aquesta situació d'aïllament s'haurà de posar un filtre molt més estricte a l'hora de donar suport a mocions i propostes tant dels uns com dels altres.
      I si lo que se cerca és una escalada del “...y tú más”, no ens trobaran.

      Elimina
    5. Pepe6.6.12

      Evidentment el nostre problema tampoc és UMP però ens agrada el debat i l'intercanvi de idees, per desgràcia a internet això només és possible entre quatre partits de l'oposició.

      Elimina
    6. UMP ha entrat dins la dinàmica de debat i intercanvi d'idees gràcies a un canvi significatiu en el seu posicionament, ja des d'abans de les eleccions, desmarcant-se del PP, sabent que tendria un alt cost electoral i amb una renovació del comité executiu. Però es veu que n'hi ha que encara no s'han adonat.

      Elimina
  7. Ahhh siií es vera, ara sé les que dius....i perquè les degueren llevar?

    ResponElimina
  8. Pepe5.6.12

    I per cert sobre les fonts que citau a la passada legislatura vam demanar a més d'un ple sense resultat...

    ResponElimina
  9. Capitán Ahab6.6.12

    "Por allí resoplaaaaaaa"

    ResponElimina