27 de set. 2012

Els Molleros no comptam per res

L’aprovació del passats  pressupostos de 2012, en que només el PSM i UMP varen votar en contra, ja feien preveure que les decisions que afecten al Moll es prendrien d'esquenes dels seus habitants. Al llarg d’aquest any 2012, UMP va presentar 3 mocions, una de caire estratègicament polític com l’intent de fer una declaració conjunta en contra dels fets violents durant la visita de J. R. Bauzà a Pollença, que ja sabíem que seria tombada pels partits d’esquerra, però ens va sorprendre que l’equip de govern no la recolzés. Ens va donar una idea de la situació en que UMP es trobava entre les diferents forces polítiques.
Ara bé, les altres dues mocions (regular els fondejos a la badia y establir un punt de recollida de residus no domèstics), que són qüestions lògiques pel bon funcionament del nucli, tampoc foren recolzades amb excuses tan buides com la d’Alternativa de que al mateix temps s’ha de regularitzar l’hibernació  de les embarcacions, o l’intent del grup de govern de fer un muntatge d’estructures flotants que res té a veure amb el que demanava la moció; i la típica excusa que no hi ha doblers (segons per què). Res, que tampoc vàrem rebre cap suport.
Ara bé, dit això, pel plenari de setembre ens trobem dos punts a l’ordre del dia que intenten prendre decisions que afecten al nucli sense tenir en compte el que pensa la gent d’Eu Moll.
Per una banda, qualque il·luminat, se li ha passat entre cella i cella canviar el nom de l’institut Port de Pollença pel de Clara Hammerl, la dona de Guillem Cifre, que si demanem pel Moll qui és segurament un 90% no n’han sentit parlar mai. Però com que fa mudat, s’ha pres una decisió per part de qualque “profeta” que pot ser ni tan sols visqui al Moll. És que no n’hi havia gent mollera més coneguda que hagués pogut donar el seu nom a l’Institut? Anglada Camarassa, Mestre Antoni Seguí, Metge Llopis, D. Andrés Carretero, o l’altre nom que es proposava, Bocchoris, etc. Però no, aquí s’havia de triar un nom de l’òrbita intel·lectual pollencina, per demostrar no sabem bé el què.


 I per l’altra banda, Esquerra presenta una moció per “suprimir els privilegis militars a la base d’eu Moll”. Sembla que li donaràn suport tots els partits de l’oposició, exceptuant Unió Mollera. Realment és el que vol la majoria de la població d’eu Moll? Sense anar massa enfora, el passat 8 de setembre es va convocar una manifestació per protestar per aquests privilegis militars a la que hi assistiren una cinquantena de persones, entre les quals es podien contar 3 o 4 molleros. És això representatiu de la voluntat d’un poble?


I ara, com sempre, sortiran els gurús de torn diguent que el poble NO ÉS EU MOLL, SINO POLLENÇA.
És clar, els molleros no comptam per res.

32 comentaris:

  1. Anònim27.9.12

    El problema son molts de pollencins i també els molleros que no votaren a UMP. Hi ha partits que només volen que s obrin camins, q es retirin valles, etc. El que s ha de fer es fer una volta x u moll i posar remei. X cert pollencins restauradors, vos inform que la ruta del tapeo du moll la passam a divenres, vos ho dic per si voleu donar un poc més per cule i cambiarla voltros també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim27.9.12

      esa es la clave de lo qu eestà pasando actualmente en el ayuntamiento contra u moll . y con respecto a la ruta jajaja estas del todo en lo cierto,jajaja saludos

      Elimina
  2. Anònim27.9.12

    Ahora me empieza a gustar vuestro discurso. Somos un pueblo y como tal se debería administrar, no como un simple barrio periférico.

    ResponElimina
  3. Anònim27.9.12

    Me parece muy bien lo que esta haciendo y defendiendo UMP, se esta comportando como un gran partido que defiende al pueblo, eu moll. Ellos miran por Pollensa y nosotros por lo nuestro. Seguid asi chicos y teneis todo mi apoyo Vamos UMP

    ResponElimina
  4. Legalment, és més factible que eu Moll es segregui de Pollença que Catalunya d'Espanya.

    ResponElimina
  5. Anònim27.9.12

    Me gusta el planteamiento sensato y realista. Lo importante es la gente, las personas. Debemos regirnos según las inquietudes y las necesidades de los molleros, y no deben tomarse decisiones que los afecten sin saber su opinión. ¿No es tan dificil consultarlos verdad?.
    Si, ya se que teneis el poder de decisión, pero recordad : nosotros tenemos el poder de elección, y recordaremos, esta vez recordaremos.

    ResponElimina
  6. Anònim27.9.12

    independencia de Eu Moll, asi verias a los politicos de pollença preocuparse, mira como estan nuestros parques, aceras, iluminacion, carreteras ya no de asfalto si no de tierra....
    viva el turismo de calidad

    ResponElimina
  7. Anònim27.9.12

    O sigui, que voltros que sou tan "molleros" no podeu admetre que els partits d'àmbit municipal facin mocions que afecten al Moll, en canvi UMP sí que pot fer mocions polítiques sobre la visita de'n Bauzà, que va anar a Pollença-poble. Molt coherent no és.

    Per cert, el canvi de nom el demana la directiva del centre, no l'ajuntament ni l'oposició.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser la coherència comença per llegir bé abans de rebatre. A quin punt es diu que no s'admetin mocions que afecten al Moll?; ara bé, qüestions com la de la moció de la base que afecten significativament al Moll haurien d'esser consultades i no impulsades per raons simplement ideològiques. I si vostè hagues llegit com toca veuria que la moció a la que es refereix es va proposar per raons d'estratègia política. Només faltaria que a més UMP no pogués dir la seva. I en relació al canvi de nom de l'IES: a on ha llegit que culpem a l'oposició o a l'ajuntament? Sembla que inventam coses, no?

      Elimina
  8. Anònim27.9.12

    Vull una font a la plaça d eu moll. Es urgent

    ResponElimina
  9. Ja que ens citau volem recordar va ser decisió vostra retirar la moció dels fondejos. Aquesta va ser la nostra argumentació completa que evidentment va ser més completa del que diu l'article.
    Compartim la preocupació de la moció per l’impacte que provoca el fondeig massificat d’embarcacions a la badia del Port de Pollença, i per tant compartim totalment el punt primer de la moció que parla d’impulsar un anàlisi i estudi detallat sobre la possibilitat de legislar una ordenació lògica i respectuosa dels fondejos en la badia.

    El que ja no tenim tan clar és el segon punt de la moció on a un tema de medi ambient; instaurar un sistema de control dels abocaments i recollida d’escombreries de les embarcacions, s’uneix ja un tema purament comercial com el de queiviures, trasllats... I no el tenim tan clar per que tenim molt fresc el record de la gestió d’una empresa privada, Hissambla, a les boies de Formentor, un regal que ens va fer en Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient. Aquella empresa només es precupava del negoci, cobrava uns preus abusius i no va complir els seus compromisos de control d’abocaments i respecte al medi ambient.

    Per altra part aquest tema és inseparable de la gestió de Ports i abans de pensar en possibles negocis a partir dels fondejos de la Badia pensam que s’hauria de arreglar el tema de Ports. El que hauria de fer l’Ajuntament és exigir a Ports que li record al senyor Batle està gestionat pel seu partit, una gestió transparent i racional de les seves instal·lacions. Durants anys hem sentit comentaris sobre tractes de favor a la concessió d’amarraments, remors difícils de comprovar per l’opacitat de la gestió de Ports, una opacitat molt allunyada del que ha de ser la gestió pública. O sigui el primer seria regularitzar aquesta situació i tenir clares quines places de transeunts hi ha a Ports i quantes de places fixes. Una vegada regularitzat Ports també s’hauria d’actuar als fondejos indiscriminats que tenim a sol rústic.

    En definitiva abans de parlar de serveis afegit, i sistemes impositius el que cal és pensar en una solució a tots aquest temes si no ens podem trobar amb gent que té el vaixell a rústic durant l’hivern a llocs on s’incompleix totalment la legislació mentre que en estiu que pagaran més o menys que la gent que el te a Ports, si és menys seria injust i si és més seria injust pels que venen de fora amb el seu vaixell i no tenen plaça de transeunt al Port per la deficient gestió del mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. C. García28.9.12

      Gràcies pel teu aclariment.
      Puc estar d'acord en gran part de la teva argumentació referent a l'oferta de valors afegits, tot i que la seva possibilitat no deixa d'esser interessant; també podrem coincidir en que les negociacions amb ports (i costes) podrien ser difícils. Si quan es va entrar la moció haguessiu proposat xerrar sobre aquests punts potser ja s'hauria avançat en la regulació dels fondejos. Si, com cites al principi, estau d'acord amb la necessitat d'una regulació, la demanda bàsica de la moció, tan difícil era? L'excusa que vareu posar en aquest bloc sobre el perill de contaminació d'aqüifers va ser força fluixa, més bé inconexa.
      I aquest darrer "silogisme" sobre justícia i injustícia també em sembla que entra en un àmbit diferent al de la regularització dels fondejos.
      No sé Pepe, pens que hi ha certs problemes al Moll que necessiten solució i trob que li feis massa voltes a tot. Sembla que no hi ha disposició.

      Elimina
    2. Bon dia Carlos, quan la moció es va retirar va haver el compromís d'intentar arribar a un consens o sigui que es tracta de reunir-nos tots i parlar del tema, per la nostra part hi ha tota la disposició del món i crec que donar-li voltes a un tema important com aquest és una virtut no un defecte.

      Elimina
    3. C. Garcia28.9.12

      Idò no és mala idea que ens reuniguem i, a més d'intentar solucionar un problema específic, calibrem la capacitat de cercar solucions dialogades per altres qüestions futures que puguin sorgir. Sempre que hi hagui disposició, perquè vos record que després de les eleccions UMP va ser exclosa de qualsevol tipus de negociació que, tan l'oposició com l'equip de govern, vareu tenir. Reticències cap a Unió Mollera és evident que n'hi ha.

      Elimina
    4. Com vosaltres mateix reconeixeu l'UMP actual és diferent de la que va estar amb el PP. Per la nostra part no hi ha cap reticència ni problema respecte a UMP, podem parlar del que volgueu, quan i com volgueu.

      Elimina
  10. No estic gens d'acord amb la vostra argumentació al tema del nom de Clara Hammerl per a l’institut Port de Pollença
    Sobre tot quan es diu que "s’ha pres una decisió per part de qualque “profeta”. Aquesta decisió es va prendre primer al claustre de professors i posteriorment es va votar al Consell Escolar on es troben representats a més dels professors, els pares, els alumnes i l'Ajuntament. Per tant us agradi o no és una decisió de cap profeta. Na Clara Hammerl ha estat una persona que ha tengut una distinció a nivell estatal com la primera dona a Espanya que fou directora d'una entitat financera, la caixa d'estalvis de Pollença, igualment va estar totalment identificada amb l'obra de Guillem Cifre de Colonya, de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya.
    Vull recordar que per unanimitat, amb el vot dels tres regidors d'UMP que havia en aquell moment va ser nomenada filla adoptiva del municipi al 2008.

    ResponElimina
    Respostes
    1. C. García28.9.12

      Vols dir que la gent d'eu Moll no té res a dir en aquest tema? Voldria sabre quants de pares, mares i alumnes havien sentit xerrar de Clara Hammerl abans d'aquesta proposició. No deixa d'esser una inspiració no consensuada. Ara bé, si la gent d'Eu Moll no pot decidir quin nom ha de tenir l'escola del seu poble, idò no passa res, com sempre, es fa i a callar. Hi ha moltes històries al Moll que també es mereixen el nom d'una escola, tot i que no tenguin el cliché de Guillem Cifre i la seva dona.
      I lo dels tres regidors...al 2008 ja esteien fagocitats pel PP. Ja podeu veure lo que ens estimen a dia d'avui les que estan a l'equip de govern. Les referències a aquestes datas difereixen substancialment a les d'UMP actualment.

      Elimina
    2. Vols dir que al claustre i al consell escolar de l'IES no hi ha gent d'eu moll? Aquests són els màxims organismes democràtics de l'institut i han fet aquesta proposta després de debatre i votar tres propostes de noms. Com es va dir al ple és durant el procés de debat i elecció (que no ha estat cosa d'un dia) que podiau haver fet aquesta proposta de demanar a tot el poble.

      Elimina
    3. C. García30.9.12

      Duis des de devers 2008 "erre que erre" amb na Clara Hammerl. Que si un carrer, que si la escoleta de la Gola, que si filla adoptiva, i no heu aturat fins que no s'ha aconseguit. Molt bé, enhorabona. No dubt que pot tenir molt de significat per la vostra ideologia, pero al Moll, si no és per un procés d'adoctrinament ràpid i interessat, gens ni mica. I precissament és al Moll on s'han de menester referents simbòlics identificatius locals per facilitar una integració dels nouvinguts, aspecte que no tenc clar quina postura teniu, però la necessitat de facilitar la integració sembla que és òbvia. Aquests referents podrien ser els clàssics de Pollença si la població del Moll no tengués les característiques d'heterogeneïtat que té. Si un carrer, una escola, una plaça no signifiquen res per la gent no es crea sentiment de pertenència. I Clara Hammerl té molt poc significat al Moll, per una gran part de la població.
      Se'ns pot tildar de "catetos", com n'hi ha que sembla que disfruten des d'una hipotètica posició dins del intelectualisme pollencí. Però el "catetisme" no ve determinat per la quantitat de coneixement sino per la profunditat de la visió, i aquests no veuen més enfora de la punta de les seves sabates.
      En fín, com li vaig sentir a Joaquín Leguina, como para ir a mear y no echar gota.

      Elimina
    4. Carlos només et volia deixar clar que el tema de na Clara Hammerl no és un tema polític, de fet al ple del 2008 va haver unanimitat i a aquest ple només vosaltres vareu optar per l'abstenció.


      A Alternativa per Pollença li tenim una estima especial a Clara Hammerl per que valoram la feina que va fer i les dificultats a les que es va enfrontar. Imaginau una dona estrangera, luterana i que realitzés tasques impròpies per a una dona a aquella època. Malgrat xocar amb tots i cadascun dels prejudicis socials de l'època, na Clara es va implicar en els projectes de Guillem Cifre de Colonya de portar l'educació i ajuda econòmica a les classes més desprotegides .

      Pdt. per cert que ahir vaig demanar a un nebot de la meva dona que va a l'IES del Port i també coneixia a Clara.

      Elimina
    5. C. García30.9.12

      Vull aclarir que no tenc res en contra de Clara Hammerl, i estic d'acord que la seva feina va ser admirable. Però hi ha més figures a n'Eu Moll que potser haurien d'haver estat tingudes en compta. Pots anomenar-ho "localisme mal entés", però eu Moll, com a poble, ja és major d'edat i es mereix començar a tenir la seva pròpia personalitat, diferenciada de la de Pollença. Són 7 Km. i més de 6.000 habitants, i els pressupostos de 2012 hi varen dedicar una quantitat en inversions bastant patètica. No veis aixó però sí que veis que Catalunya mereix l'escició d'Espanya. I que cosnti que no estic en pro de la separació municipal del Moll, però sí que guanyi el pes que es mereix.
      És un gust debatre amb tu, les argumentacions són les més racionals que es passegen per aquí.

      Elimina
    6. Gràcies Carlos, encara que no estem d'acord és un plaer debatre amb arguments i idees.

      Elimina
  11. Anònim28.9.12

    No digueu més que ni pares ni alumnes d'eu moll saben qui era Clara Hammerl, que vos posau en evidència.Som d'eu moll,i quan jo anava a l'institut vaig estodiar qui era; i a les meves filles de tretze i disset anys,ahir els hi vaig demanar per curiositat,i sabien perfectament de qui parlava. Cercau un altre argument...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Curiós! Noltros hem fet la mateixa "pseudo-enquesta", amb bastant més de dues persones (entre els quals hi havia més d'un llicenciat)i el resultat de reconeixement de Clara Hammerl va ser ... del 0%.
      També sona extrany que ningú sapigués de qui li xerravem, però les coses són així. Es qüestió de que la mostra sigui representativa i a ambdós casos no ho és. Dit això, cercarem l'argument que trobem més adient.
      I en evidència es posa el fanàtic d'una ideologia, que se'l veu venir d'enfora.

      Elimina
    2. Anònim28.9.12

      No pretenia que el meu comentari fos cap tipu d'enquesta, i molt manco "representativa"; simplement ho he dit de forma anedòtica. De totes maneres, és una llàstima lo del 0%; no conéixer una mica la història del seu poble.

      Elimina
    3. Res a dir, molt d'acord. Però la història d'un poble no es limita a l'entorn més inmediat del nucli principal.
      Gràcies per participar al debat.

      Elimina
  12. Joan C C28.9.12

    El primer que vull dir és que a mi me parexeria perfecte que s'hagués consultat a tots els molleros. Es una bona proposta, hagues estat una bona forma de donar a coneixer la persona de Clara Hammerl a tots els molleros que no la coneixen. El problema es que heu tingut molt de temps per fer aquesta proposta i la heu fet tard. Crec que haurieu d'abandonar aquest discurs victimista que estau donant darrerament, tampoc teniu adjudicada la representació d'Eu Moll, molts de molleros varen votar altres opcions, i molts de mollers estam afiliats a altres partits i no per això som menys mollers que voltros. En molts de temes vos estau colocant a la dreta del PP.

    ResponElimina
    Respostes
    1. C. García28.9.12

      Sr. Joan C. C.
      Agraïts que el coordinador d'A escrigui al nostro bloc.
      Potser l'hermetisme amb el que es duen a terme certes decissions sigui la causa de que l'informació arribi a misses dites, quan ja no hi ha lloc a la reacció. En relació al coneixement de Clara H., és evident que al Moll només es coneix en certs àmbits no gaire majoritaris. De fet, per comprovar la seva incidència, mentres escric aquesta resposta, he intruduït Clara Hammerl a Wikipedia i...no hi ha cap entrada. I la majoria d'entrades a Google són de carrers, inmobiliàries i un reduït grapat de mitjans digitals d'una ideologia força marcada.
      Vol dir el nostro discurs és victimista? Denunciar i posar en negre sobre blanc els problemes del Moll és victimisme? El que passa és que fa mal a les orelles cada pic que sentiu que UMP va ser el partit més votat al Moll (i obviament que se varen votar totes les altres opcions); i esser més o manco mollero no té res a veure amb el partit al que es perteneix, sino a la sensibilitat amb els problemes que ens envolten. I consta que la teva feina a l'àmbit esportiu és admirable, tot i que potser poguem diferir en la perspectiva.
      I això de col·locar a UMP en un continu dreta-esquerra és l'excusa més barata quan no es coincideix amb les idees pròpies. Amb aquesta regla: a on hem de situar políticament a Alternativa quan llegim afirmacions revolucionaris de principi de segle XX?
      Com deia aquell pagès: Por todo cuecen habas!!

      Elimina
    2. Joan C C28.9.12

      Bones, respecte al tema Clara Hammerl,jo no crec que sigui més o menys coneguda a Pollença que al Port. El problema de Hammerl és que era una dona, i en aquest país encara que da molt recorregut a l'hora de reconeixer la feina de les dones. Dic en serio que hagués estat molt bona cosa proposar una consulta, hagués estat molt bo pedagogicament perque tots els Pollencins coneguesim un poc més d'aquest dona, però una vegada s'ha tirat endavant la iniciativa no em sembla elegant la vostra posició. Personalment em sent orgullos que l'IES ara tingui aquest no i crec que quan els que no coneixen el personatge o fasim també si sentiran.
      Respecta al victimisme, ja cansa sentir la cançoneta de que tan sols vosaltres defensau al Moll. Em sembla perfecte que denuncieu les mancances que pateix al moll, nosaltres fa temps que ho feim. Respecte a colocar-vos a la dreta del PP, no vos hi colocam nosaltres vos hi colocau vosaltres tot sols en la posicións que adoptau.
      Enhorabona per el bloc. Tant de bo els partits que governen el tinguesim i poguesim debatre amb ells també. Salut i bon cap de setmana!

      Elimina
    3. C. García28.9.12

      Mem, vull suposar que no insinues que la nostra postura es deu a que es tracti d'una dona. Per res del món se'ns hagués ocurrit un argument semblant; en tal cas jo seria el primer que em baixaria del barco. Però com he comentat més amunt, al Moll també n'hi ha d'històries que potser es mereixen el nom d'una escola o institut, això sí, hi trobariau a faltar afinitat ideològica. Aquest és el problema. Que qualsevol passa que donau ha de tenir la vostra marca ideològica, si no, tot d'una encaselleu a l'extrema dreta. Per sort, el ventall ideològic dels nostres votants, simpatitzants i membres executius és bastant eclèctic, i si qualcú insinua extremisme, que miri a on està ell.
      I torn a fer ús de les dades. UMP va ser el partit més votat al Moll. Tenim un regidor només havent rebut una desena de vots a Pollença. Algo devem poder dir, no?
      Gràcies per la teva participació al bloc, el debat constructiu sempre és benvingut.
      Salut.

      Elimina
    4. Joan C C28.9.12

      No,el que he volgut dir es que si na Clara Hammerl no és prou coneguda és per que era una dona, en cap cas he volgut dir que la vostra posició es debia a que era una dona. I crec que en el temps que corren es important donar el reconeixemnt a aquelles dones que tot i que no van viure en temps favorables per elles van fer molt per la societat.
      Si parlam de ideologia nosaltres les tenim clara, estam a l'esquerra clarament, hi ho tenim ben clar i procuram ser coherents amb aquesta posició. Vosaltres suposadament voleu estar al centre per això sorpren la vostra posició en segons quin temes en que heu estat més dretans que el propi PP. Però be, és una opinió i evidentment vosaltres lliures d'escorar cap a on vulgueu
      Salut i força!

      Elimina
  13. Anònim29.9.12

    Si ump es de dretes, alternativa es del mundo de yupi flower power

    ResponElimina