26 de jul. 2012

Moció per a la ubicació d'un punt de recollida de resudis no domèstics al Moll

Aquesta és la moció que UMP ha presentat al plenari de Juliol i que TOTS els partits del consistori (exceptuant UMP, obviament) han votat en contra.

MOCIÓ PER A LA UBICACIÓ D'UN PUNT VERD DE RECOLLIDA DE RESIDUS URBANS EN EL PORT DE POLLENÇA

Els portaveus dels grups municipals sotasignants presenten a consideració del Ple la següent moció per a la ubicació d'un Punt Verd de recollida de residus urbans especials en el Port de Pollença.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Considerant un Punt Verd com una instal·lació municipal que forma part d'un sistema de recollida selectiva i permet als ciutadans participar de forma activa en la gestió sostenible dels residus on s'efectua la classificació i la recepció transitòria de residus urbans especials, reutilitzables o que pel seu gran volum o perillositat no poden dipositar-se en els contenidors del carrer.

Considerant que aquest sistema respon a tres objectius principals: a) Estalviar energia i reutilitzar matèries primeres. b) Reduir la generació de residus i la contaminació evitant l'abocament incontrolat de residus voluminosos en la via pública o en el camp, deixalles que contenen olis, pesticides, gasos CFC, metalls pesats o dissolvents, que són nocius per als éssers vius, l'aigua i el medi ambient en general. c) Fomentar la sensibilització dels ciutadans, procurant la seva participació i implicació en una gestió dels residus més respectuosa amb el medi ambient.

Considerant que actualment el Punt Verd d'aquestes característiques més pròxim al nucli del Port està a uns 7 Km. de distància, el que suposa un esforç addicional i dificultat per a transportar algunes deixalles voluminoses.

Considerant que és evident que molts d'aquests residus són dipositats incontroladament en solars, zones rurals, torrents o al costat de contenidors no dispostos per a aquest ús.

Considerant que l'Ajuntament disposa en el nucli del Port de solars que podrien acollir aquest tipus d'activitat (per exemple el solar municipal de Llenaire darrera de la residència).

Per totes aquestes consideracions:

ES PROPOSA AL PLE DE L'AJUNTAMENT

Aprovar la creació d'un Punt Verd de dipòsit i recollida de residus urbans especials en el nucli del Port i iniciar un estudi tècnic sobre la seva ubicació i estructura. Així mateix, promoure una campanya informativa dirigida als ciutadans del Port para explicar el seu funcionament, intencionalitat i els avantatges d'una actitud colaborativa.

En Pollença, ____ de juliol de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada