9 de juny 2012

Graffitis: Art o vandalisme?

Que t'aixequis un dematí i en sortir de ca teva te trobis la façana decorada amb una imatge feta amb "spray" pot dur a dos tipus de reacció: o bé t'alegres perquè han convertit ca teva amb una obra d'art o bé t'indignes perquè has sigut víctima d'un acte de vandalisme. I si vols esborrar tal expressió artística t'has de gastar un caramull d'euros.
Així doncs, cal definir quin paper juguen la gran quantitat de grafittis que ornamenten el nostre poble.
Pot esser només es tracti d'una moda passatgera, però ja son molts d'anys que dura i molts de doblers gastat en repintar façanes.
En quant a la imatge que ofereixen de cap al turisme no pensem que sigui la més dessitjable, degut a que els grafittis estan relacionats amb un determinat tipus de cultura associada a capes marginals de la societat i, tot i que és un fet que no es pot obviar, pot transmetre inseguretat i incomoditat als turistes que ens visiten.
La gran qúestió és: Si considerem el probleme dels grafittis com una cosa indessitjable. Com hauríem d'actuar per aturar aquest problema? Pressió policial? Re-educació en alguns sectors de la població? Callar i fer net cada pic que n'apareix un a la façana? Qualcú té una idea?














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada